torsdag 18. april 2013

Slik sparer du dobbelt så mye på bensinstasjonen

Illustrasjonsbilde av bensinstasjon
"Statoil-burgeren" var en institusjon i studentkostholdet, og jeg skulle gjerne visst om dette trikset, så pengene fra lånekassa kunne vare litt lenger.
Med et enkelt triks kan du doble hvor mye du sparer på dine bensinstasjonbesøk i året.

Leser du dette innlegget har du trolig allerede et bensinkort med rabatt på drivstoffet du kjøper på pumpa (hvis ikke får du mer informasjon her). Det du derimot kanskje ikke var klar over er at det også er mulig å få rabatt på alt det andre du kjøper på stasjonen.

Bensinkort.no har siden 2010 hatt den eneste komplette oversikten over drivstoffkort i Norge. Selv når siden ble startet ble bensinstasjonene brukt til mye annet enn å kun kjøpe bensin. I tillegg til å selge bilrelaterte ting som vindusspylervæske og klassisk "bilfôr" som pølser og kaffe, er flere bensinstasjoner rene dagligvareforetningene med alt fra frossenpizza til DVD-filmer, begge ting det er vanskelig å nyte på veien.

 

Ikke se deg blind på øresrabatten

Mens det klassiske bensinkortet har en øres- eller prosentrabatt knyttet til prisen du betaler for bensin eller diesel, er det også enkelte kort som gir rabatt på alt som kjøpes på stasjonen. Hvis du bor nær en bensinstasjon og ofte handler der på søndager og andre ganger når andre butikker er stengt, kan det fort bli snakk om mye penger. 

De kortene som har de høyeste rabattene har gjerne en maksimal rabatt på 2000 kroner i året, men ved å bruke et kort til bensin og et annet til andre varer kan du doble hvor mye du sparer. Selv uten beløpsgrensene er det mest rasjonelt å gjøre det sånn, siden et enkelt kort sjelden vil gi både best rabatt på bensin og andre varer.

Her finner du en oversikt over hvilke kort som er gyldige på den enkelte bensinstasjon.

 

Få det beste fra begge verdener

I skrivende stund er FlexiVisa, Terra Gold og TwoCards de tre kortet som gir høyest rabatt på varer i butikk - 4% - men de er på langt nær de beste kortetene for å kjøpe selve bensinen. Der gir 365Direkte, som for tiden har høyest øresvise drivstoffrabatt, opptil 50% mer i rabatt. For 365 er imidlertid rabatten på andre varer noe lavere - 3,65%. Heldigvis kan man få det beste fra begge verdener ved å kombinere to kort.

Har du andre tips til hvordan man kan spare mest mulig penger på bensinsstasjonen? Skriv en kommentar, eller send oss en mail på kontakt@bensinkort.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar